دسته‌بندی نشده

کاربرد انواع سنگ در طراحی نما را بشناسیم

کاربرد انواع سنگ در طراحی نما را بشناسیم

اولین چیزی که مخاطب از یک ساختمان می بیند نمای آن ساختمان می باشد و این موضوع بسیار مهم می باشد که در نگاه اول ساختمان و بنای ما چگونه به نظر برسد و مخاطب بتواند با آن ارتباط برقرار بکند . در واقع نمای ساختمان پوشش خارجی ساختمان می باشد و هرچه این پوشش معمارانه تر ، شکیل و متناسب تر باشد علاوه بر کمک بر ایجاد ارتباط بین مخاطبان ، باعث بهتر شدن جلوی بصری شهر نیز می شود .

طراحی نمای ساختمان ها

طراحی نما نیز مانند سایر مسائل مربوط ساختمان دارای اصول و قوائد خاص خود می باشد که این اصول در سبک های مختلف از جمله نمای کلاسیک یا نمای مدرن باید رعایت بشوند . نمای ساختمانی که به درستی و زیبایی طراحی شده است می تواند ساختمان را به یک اثر زیبای هنری متفاوت در بین ساختمان های اطراف تبدیل کند و تعریف کننده و نشان دهنده ی زیبایی های درونی ساختمان نیز باشد .

موارد زیادی مانند سبک طراحی ، مصالح استفاده شده و کیفیت آن ها ، ضوابط شهرداری ، مقدار بودجه ی کارفرما و … در زیبا بودن نمای یک ساختمان تاثیر دارند .

مصالح استفاده شده در طراحی نمای ساختمان باید در مقابل عوامل محیطی و جوی مانند نور خورشید ، تغییرات دمایی ، بارندگی ها ، گرد و غبار و … مقاوم باشند . امروزه مصالح بسیار زیاد و متنوعی مانند کامپوزیت ، شیشه ، اجر ، سنگ ، ترمو وودها و … برای اجرای نماها در سبک های مختلف وجود دارند . در این جا میخواهیم به بررسی یکی از پر کاربردترین مصالح در اجرای نمای ساختمان یعنی سنگ ها و کاربرد انها در نمای ساختمان ها بپردازیم .

سنگ ها :

سنگ یکی از مصالحی می باشد که چه در فضای داخلی چه در طراحی نما های خارجی ساختمان ها کاربرد زیادی دارد . سنگ ها به دلیل ماهیت طبیعی و زیبایی ذاتی خود طرفداران زیادی دارند . دوام و استحکام بسیار زیاد سنگ از دیگر عوامل محبوبیت سنگ ها می باشد .

استفاده از هر نوع مصالحی دارای مزیت ها و معایبی میباشد که سنگ ها نیز از این قضیه مستثنی نمی باشند . برخی از این سنگ ها را بررسی خواهیم کرد .

کاربرد انواع سنگ در طراحی نما را بشناسیم

دوام و ماندگاری بالا :

سنگ ها یکی از با دوام ترین مصالح ساختمانی می باشند . مقاومت بالای سنگ در برابر اتش ، نفوذ اب ، باد و …  هم از مزیت های بسیار مهم این نوع از مصالح می باشد . حتی اگر به تاریخ ساخت و ساز و بناهای تاریخی نیز توجه کنیم ، متوجه میشویم که از همان ابتدا انسان به ویژگی پایداری و استحکام بالای سنگ پی برده و از ان استفاده کرده است. در این باره می توان به قلعه های تاریخی ، معابد سنگی و اهرام ثلاثه مصر و دیگر بناهای تاریخی که هنوز بخش زیادی از انها همچنان پایدار و پابرجا می باشند ، اشاره کرد .

 کمک به عایق بندی :

اکثر سنگ ها دارای موادی مانند کلسیم و سیلیکات می باشند که این مواد در برابر تغییرات شدید اب و هوا واکنش مناسبی نشان می دهند و این موضوع در جهت عایق بندی مناسب و محافظت در برابر عواملی مانند برف و سرما و باران و … کمک میکند .

جلوه ی جذاب و لوکس :

استفاده از سنگ طبیعی جلوه ای لوکس و شیک به ساختمان شما می بخشد و ارزش و بهای خانه ی شما را بالا میبرد .

نگهداری و رسیدگی اسان :

نگهداری و رسیدگی به نمای سنگی بسیار اسان می باشد چرا که با استفاده شست و شو با اب می توان تمام کثیفی ها یا الودگی های ناشی از بارندگی ها و یا اب و هوای الوده را از بین برد .

کاربرد انواع سنگ در طراحی نما را بشناسیم

معایب نمای سنگی :

 وزن زیاد و سختی در جابجایی ورقه های سنگی

سرعت اجرای پایین

داشتن محدودیت دمایی برای اجرا ( دمای زیر 5 درجه ی سلسیوس برای اجرای نمای سنگی مناسب نمی باشد . )

هزینه زیاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.