طراحی نمای ساختمان باید بر اساس مشخص نمودن اهداف در پروژه صورت پذیرد. به این خاطر نیاز است قبل از اجرای پروژه در رابطه با هدفهایی که به دنبال آن هستید، شرایط را بررسی نمایید. هدفهایی مانند طراحی نوع اجرای پروژه، تغییر در هزینهها و غیره. در این مقاله از این دیدگاه به طراحی نمای ساختمان پرداخته شده است.
هنگام طراحی نمای ساختمان باید به چه نکاتی توجه کرد؟
انتخاب و اعمال طراحی بیرونی ساختمان بسیار مهم است. اهمیت این مورد به این دلیل است که در ابتدا مشاهده میشود و تأثیر ماندگاری مهمی را ایجاد میکند.
برخی از سؤالات متداول که ما دریافت میکنیم مربوط به طراحی بیرونی است.
- چگونه میتوان از نمای ساختمان مدرن برخوردار بود؟
- چگونه میتوان نمای ساختمان خوبی داشته باشیم؟
- هنگام طراحی نمای ساختمان، باید به چه نکاتی توجه کرد؟
بنابراین باید مشخص شود که چگونه نمای بیرونی یک خانه را طراحی میکنید و برای اینکه آن را درست انتخاب کنید باید به چه نکاتی توجه کرد؟ در ادامه توسط کارشناسان شرکت توسعه صنعت ساختمان ایما، 5 مورد مهم که هنگام طراحی نمای ساختمان باید به آن توجه نمود بررسی شده است.
-
تعیین موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی پروژه ساختمانی شما
بسیاری از ویژگیهای موجود در پروژه میتواند بر طراحی نمای ساختمان شما تأثیر بگذارد. مانند:
- توپوگرافی
- راههای دسترسی به ساختمان
- اهمیت تعیین محل پارکینگ
- نوع فونداسیون مورداستفاده
- جهتگیریهای ممکن در طبیعت مانند پوشش گیاهی
- جهت تابش خورشید و …
این موارد میتواند بر نحوه قرار گرفتن و چگونگی جهتگیری و چیدمان پلان شما تأثیر داشته باشد. درنهایت، حریم خصوصی و امنیت بر طراحی بیرونی شما تأثیر میگذارد. اینکه پنجرهها کجا باشند، چه اندازهای داشته باشند و غیره.
با درک ظرافتهای پروژه خود، بهتر میتوانید خانه و نمای بیرونی خود را ازنظر رعایت به موارد جغرافیایی و آب و هوایی طراحی کنید. چرا که شرایط آب و هوایی محلی و عوامل محیطی، نشاندهنده معیارهای عملکرد برای نمای بیرونی خانه شما است.
-
اهداف پروژه شما به جهت طراحی نمای ساختمان
برای انجام هر پروژهای نیاز است که اهداف پروژه خود را قبل از آغاز پروژه مشخص نمایید. این کار به شما کمک میکند تا در جهت اخذ تصمیمات آتی به نیت رسیدن به موفقیت در پروژه، از مسیر هموارتری برخوردار شوید.
هدفهای پروژه را میتوان در انواع و اندازههای مختلفی معرفی نمود. هدفها را میتوان به گروههای زیر طبقهبندی کرد:
- انتخاب میزان بودجه موردنیاز برای انجام پروژه
- نوع عملکرد طراحی در پروژه
- فعالیتهای قابلاجرا
- پایداری و غیره
تعیین هدف قبل از آغاز پروژه بسیار بااهمیت است در ادامه تعدادی از اهداف استراتژی پروژه معرفی و شرح داده شده است.
هدف، صرفهجویی انرژی در پروژه:
بعضی از مواقع امکان دارد شما بخواهید یک پروژهای بر مبنای راهکارهای صرفهجویی در مصرف انرژی اعمال نمایید و برای انجام این پروژه در نظر داشته باشید که استفاده از دستگاههای گرمایشی، سرمایشی، آب و برق را به حداقل برسانید.
شاید این شرایط شما را تشویق مینماید که از طرحهای استراتژیک استفاده از نیروهای خورشیدی استقبال نمایید. به همین خاطر باید قبل از هرکاری، به طراحی سقف به جهت قرار گرفتن پنلهای خورشیدی بپردازید.
هدف، انتخاب نوع طراحی پروژه:
فرض کنید شما یک پروژهای دارید که میخواهید یک کلبه ساده یا مدرنی را در جنگل احداث نمایید. بر اساس این معرفی، نحوه تعیین هدف پروژه برای انجام طراحی نمای ساختمان خود را مشخص کنید.
هدف، صرفهجویی در هزینههای پروژه:
برخی از مواقع نیز شما علاقهمند هستید که هزینههای انجام شده برای پروژه ساختمان را در یک محدوده مشخصی مدیریت نمایید. به همین جهت باید هزینههای ممکن به واسطه انتخاب متریالهای مصرفی و میزان عملکردهای انجام شده را از قبل مشخص نمایید تا بتوانید بهراحتی به جهت به حداقل رساندن هزینهها، آنها را مدیریت کنید.
شاید در انجام امور برخی از کارها، خودتان بتوانید آنها را انجام دهید. اگر قبل از انجام پروژه هدفتان را مشخص نمایید، میتوانید برای احداث یک کلبه در جنگل، جدای از اینکه نیاز باشد به جنگل آسیبی وارد نمایید بر اساس شرایط موجود، پروژه خود را بهراحتی و با زیبایی هرچه تمامتر انجام دهید.
توجه داشته باشید که اعمال هر هدفی میتواند در مسیرهای مختلف بهراحتی بر طراحی نمای بیرونی ساختمان تأثیرگذار باشد.