به پوسته و ظاهری که از بیرون یک ساختمان مشخص است و همگان در مواجه با ساختمان ، نخست از هر چیزی آن را مشاهده می نمایند ، نما می گویند . نما را می توان بیانگر هویت یک ساختمان دانست . چرا که با توجه به کاربرد و عملکردی که ساختمان دارد طراحی می شود و همچنین در روند طراحی آن نکات دیگری مانند فرهنگ شهر و منطقه ، وضعیت اقتصادی خانواده و منطقه ، اقلیم شهر و شرایط اجتماعی آن جا در نظر گرفته می شود . نماها را می توان به سبک های مختلفی که از گذشته تا به امروز به تعداد زیادی پدید آمده اند طراحی نمود.
بازسازی نما
بازسازی مجموعه فعالیت هایی می باشد که با انجام آن ها می توان یک ساختمان را تعمیر کرد و همچنین تغییر داد . برای انجام اینگونه فعالیت ها نیاز است که در ابتدا به شناخت آسیب ها و ایراداتی که بر ساختمان وارد شده است روی بیاورید. خود این آسیب ها به چند دسته تقسیم می شوند. گاهی یکسری از آسیب ها فقط ظاهری می باشند و از نظر زیبایی شناسی روی ساختمان تاثیر می گذارند و گاهی هم آسیب وارد شده بیشتر از این حرف ها می باشد و روی سازه ی ساختمان تاثیر می گذارد.
برای شناسایی هر یک از این ایرادات و آسیب ها نیاز است که هر چند سال یکبار ساختمان خود را مورد بررسی قرار دهید . چرا که ممکن است خطرناک باشد و حتی جان افراد را هم به خطر بیاندازد . بازسازی ساختمان در این هنگام می تواند به شما میکند که مشکلات ساختمان خود را رفع کرده و به عمر آن بیافزایید و آن را زیباتر از قبل کنید .
روش های مختلف برای بازسازی یک نما یا ساختمان :
با توجه به میزان آسیبی که یک نما دیده است روش های بازسازی مختلفی وجود دارد . گاهی نیاز به بازسازی کلی می باشد ، گاهی فقط قسمت های آسیب دیده باید بازسازی شوند و گاهی هم نیاز به ایجاد تغییرات می باشد فقط .
-
ترمیم
ترمیم یک نما وقتی نیاز می شود که تمامی نما دچار آسیب نشده باشد و در این زمان فقط آن قسمت هایی را که آسیب دیده است را شناسایی کرده و با کمک مهندسین و متخصصین این زمینه به رفع آن ها می پردازید .
-
تعویض
بعضی اوقات هم به دلیل کهنگی و گذر زمان بیش از حد ، نما نیازمند تعویض کامل می شود و در این زمان نیز می توان با کمک مهندسین عملیات بازسازی را شروع کرد .
-
نوسازی
در بعضی وقت ها هم نما آسیب خاصی ندیده است و فقط بخاطر سلیقه ی صاحب ساختمان و یا تغییر صاحب ساختمان ، کارفرما علاقمند به تغییر نما می شود و در این هنگام می توان با عملیات بازسازی تغییراتی در نما ایجاد نمود و آن را مانند یک نما مدرن ، جدید و امروزی نشان داد .
نکات مورد توجه در بازسازی نما از زبان شرکت معماری توسعه صنعت ساختمان ایما :
- معماری و سبک رای نمای خانه ها و ساختمان هایی که در آن محله و منطقه وجود دارند .
- کاربری و عملکردی که ساختمان مد نظر دارا می باشد .
- بودجه ی کارفرما و مقدار هزینه ای که می تواند برای بازسازی نما بکند .
- نوع سازه و همچنین اسکلتی که ساختمان از آن تشکیل شده است .
- نوع نمای اولیه و قدیمی ساختمان که نیازمند بازسازی می باشد .
دلایل مختلف برای بازسازی نما از زبان شرکت معماری توسعه صنعت ساختمان ایما :
-
اجرای طرح های جدید
با گذشت سال ها می توان مشاهده نمود که سبک ها و شیوه های جدیدی برای طراحی نما و همچنین متریال های گوناگونی پدید آمده اند . به همین دلیل ممکن است یک ساختمان که در چندین سال گذشته ساخته شده باشد دیگر دارای نمایی قدیمی باشد و هم از نظر زیبایی شناسی و هم از نظر اقتصادی روی ساختمان تاثیر بگذارد. به همین بنا به خواست و سلیقه ی صاحب ساختمان می توان عملیات بازسازی را شروع کرده و با استفاده از شیوه ها و متریال های نوین، نمایی جدید و زیبا را برای ساختمان طراحی نمود.
-
رفع ایرادات و آسیب ها
ساختمان پس از گذشت چند سال دچار ایراداتی خواهند شد . از جمله ی این ایرادات و آسیب ها می توان به مشکلاتی که در نمای آن ها به دلیل مواجهه مستقیم با نور خورشید، باران و برف و دیگر عوامل جوی ایجاد می شود اشاره نمود. این مشکلات می توانند فقط ظاهری باشند و روی زیبایی و نوسازی ساختمان تاثیر بگذارند و می توانند هم خطرناک باشند و باعث افتادن مصالح از روی نما شوند. باید این ایرادات را شناسایی کرده و با کمک مهندسین در شرکت معماری به رفع آن ها روی بیاورید.
-
بالا بردن ارزش اقتصادی ساختمان
ممکن است به فکر فروش ساختمان خود باشید و یا بخواهید آن را اجاره دهید و به هر حال هر عمل اقتصادی دیگری که قضد آن را دارید نیازمند این است که به ساختمان خود توجه نشان دهید. از آنجایی که نمای یک ساختمان اولین چیزی است که افراد با آن مواجه باشد و نشانگر درون آن نیز می باشد نیاز است که زیبا و جدید باشد . به همین دلیل با بازسازی نما می توانید نمای قدیمی و کهنه را کنار زده و از شیوه های نوین برای طراحی نمای خود استفاده کنید.