نمای جی اف ار سی را میتوان بهعنوان یکی از انواع پیشرفته درزمینهٔ اجرای پروژههای نمای بیرون ساختمان محسوب نمود. این فناوری بر اساس شرایط ویژهای که دارد میتواند برای اجرای پروژههای نمای بیرونی ساختمان، شرایط محدودیت اجرایی را برای مهندسین و معماران برطرف نماید.
درباره نمای جی اف ار سی GFRC
از مهمترین و اولین مؤلفهای که برای یک ساختمان در نگاه بیننده نمایان میشود، نوع و کیفیت ساخت نمای ساختمان میباشد. میتوان بهجرئت گفت آنچه که نمای شهر را تشکیل میدهد نمای ساختمانها است. در این مقاله قصد داریم درباره نمای جی اف ار سی GFRC برای شما مخاطبان محترم مطلب مهمی را ارائه دهیم.
بر اساس پیشرفتهایی که در علم تکنولوژی راه و ساختمان صورت گرفته است، میتوان نمای جی اف ار سی GFRC را بهعنوان پیشرفتهترین نمای ساختمان در حال حاضر در بین انواع نماهای دیگر محسوب نمود. نمای GFRC از شاخصها و ویژگیهای منحصربهفردی برخوردار است. این نما با داشتن زیبایی خاصی که دارد، درزمینهٔ مقاومت و کاهش روند فرسایش از شرایط مطلوبی برخوردار میباشد.
از طرف دیگر نمای GFRC بر اساس داشتن مزیت جلوگیری از هدر رفتن انرژی، کاهش هزینهها، داشتن شاخصههای مطلوب درزمینهٔ عایق بودن درباره رطوبت، حرارت، آتشسوزی و غیره میتواند در برابر انواع نماهای دیگر از شرایط بسیار بهینهتری برخوردار باشد.
مشتریان میتوانند با مراجعه به وب سایت www.ima-holding.com شرکت توسعه صنعت ساختمان ایما درزمینهٔ انتخاب نمای مناسب برای ساختمان از مشاوره مهندسین و کارشناسان این شرکت بهرهمند شوند.
شرایط ویژه در کاربری از نمای جی اف ار سی GFRC
مشکلات زیر موارد عمدهای است که در دیگر انواع نمای بیرونی ساختمان میتوان به آن اشاره نمود:
- داشتن وزن سنگین به دلیل جنس متریال نمای بیرونی ساختمان
- ریزش نمای بیرونی ساختمان به جهت مؤثر بودن عوامل متفاوت
- تأثیر دلایل متفاوت بر ایجاد ترک، بر بدنه نمای بیرونی ساختمان
- وجود شرایط اثرگذار بر فرسایش نمای بیرونی ساختمان
اما امروزه به دلیل بهرهمندی از علم و فناوریها بهواسطه تحقیقات و پیشرفتها، استفاده از نمای جی میتواند به طریق مطلوبی در برابر عوامل مخرب طبیعی نمای بیرونی ساختمان را مصون نگه دارد.
نکته حائز اهمیت است که باید به آن اشاره نمود وجود دو نوع نمای GFRC و GRS میباشد که هردو آنان از تفاوتهای مشخصی برخوردارند و استفاده از هرکدام در پروژههای متفاوت انجام میشود. در این مقاله به ذکر شرایط، تعریف و ویژگیهای نمای جی اف ار سی GFRC پرداخته خواهد شد.
تعریف نمای جی اف ار سی GFRC
نمای جی اف ار سی GFRC به نمای خشک نیز معروف میباشد. این نما مشابه فایبرگلاس تکه تکه شده میباشد که در کاربری ساخت اشکال سهبعدی و بدنه قایق مورداستفاده قرار گرفته میشود. از فناوری GFRC مدت زیادی است که در پروژههای نمای بیرونی ساختمان در جهان مورداستفاده قرار گرفته میشود، اما به دلایل مجهولی این فناوری در ایران از کاربری بلوغیافتهای برخوردار نیست.
فناوری نمای جی اف ار سی GFRC کامپوزیتی است که از موادی مانند سنگدانههای ریز، سیمان پرتلند، پلیمر آکریلیک، آب، مواد افزودنی و الیاف شیشه تشکیل شده است.
ویژگیهای استفاده از نمای جی اف ار سی GFRC
آنچه که در متریال نمای GFRC، موجبات وجود شرایط ممتاز را به دنبال داشته است، ویژگیهای شیمیایی، فیزیکی و مکانیکی منحصربهفردی است که در این نما به کار برده شده است. این ویژگیها بر اساس وجود مواد افزودنی و الیاف بتنی میباشد.
ترکیب دقیق این مواد موجب شده است که استفاده از بتن در سطوح ناهموار و حتی منحنی فراهمشده و تا به همین خاطر، معماران و طراحان نمای بیرونی ساختمان بدون محدودیتی بتوانند طرحهای متفاوتی را در شرایط مختلف برای نمای بیرون ساختمان اجرا نمایند.
دیگر شاخصه کاربردی ممتازی که در متریال نمای جی اف ار سی GFRC میتوان به آن اشاره نمود، وجود الیاف شیشه در آن میباشد. این شاخصه موجبات داشتن مقاومت کششی ممتازی را در این متریال ایجاد مینماید.