نحوه مترکشی و محاسبه زیربنا بر اساس قوانین مشخصشده توسط شهرداری قابل انجام میباشد. افرادی که قصد خرید آپارتمان و یا منزل مسکونی را دارند و یا آنهایی که در مشاور املاک فعالیت مینمایند، لازم است به نحوه مترکشی و محاسبه زیربنا آگاهی داشته باشند. در این مقاله به آموزش نحوه مترکشی و محاسبه زیربنا پرداخته شده است.
درباره نحوه مترکشی و محاسبه زیربنا
در این مقاله قصد داریم درباره نحوه مترکشی و محاسبه زیربنا، مطالب ارزندهای را خدمت شما کاربران محترم وبسایت شرکت توسعه صنعت ساختمان ایما ارائه دهیم. این شرکت درزمینهٔ اجرای پروژه های تولید سازه ها و مبلمان فلزی، تولید انواع سنگ اسلب و ابزاری، اجرای پروژه های تاسیسات مکانیکی ساختمان، اجرای پروژه های ساختمانی، اجرای پروژه های نمای ساختمان و اجرای تخصصی انواع نما ساختمان کلاسیک و مدرن فعالیت مینماید.
در کناره این خدمات بهعنوان دپارتمان طراحی و مهندسی نسبت به ترسیم نقشه های شاپ و ازبیلت و ارائه نقشه های اجرایی نیز این شرکت فعالیت مینماید. از طرفی شرکت توسعه صنعت ساختمان ایما میتواند بهعنوان مشاور حقوقی و پشتیبان بینالمللی، نسبت به انجام خدمات بازرگانی از ترکیه، در جایگاه یک پشتیبان امن، برای فعالان اقتصادی و بازرگانان ارائه خدمت نماید.
به همین منظور مشتریان و متقاضیان محترم میتوانند با مراجعه به وبسایت شرکت به آدرس اینترنتی www.ma-holding.com، بر اساس راههای ارتباطی مشخصشده با این شرکت در ارتباط باشد.
نحوه مترکشی و محاسبه زیربنا
داشتن اطلاعات درزمینهٔ نحوه مترکشی و محاسبه زیربنا، مهارتی است که برای آن دسته از افرادی که قصد خرید خانه و یا آپارتمان را دارند و یا حتی بهعنوان کارشناس مشاور املاک فعالیت مینمایند، ضروری میباشد. بر این اساس قوانین مشخصی توسط اداره ثبت و شهرداری به جهت نحوه مترکشی و محاسبه زیربنا مشخصشده است.
در برخی از مواقع در توضیحات بنا به جهت فروش، متراژ معرفی شده با حقیقت امر، متفاوت است. در بیشتر مواقع نیز کمتر از میزان واقعی میباشد. به همین منظور لازم است که قبل از معامله، اقدام به محاسبه دقیق مساحت زیربنا داشته باشید.
چگونگی نحوه مترکشی و محاسبه زیربنا
به جهت مترکشی بنا، اگر شرایط ملک و آپارتمان مدنظر بهصورت اشکال هندسی مستطیل و یا مربع باشد، فرآیند مترکشی و محاسبه زیربنا آسانتر خواهد بود. به همین خاطر میتوانید هر یک از ضلعهای بنا را اندازهگیری کرده و در ادامه مساحت ساختمان را به دست میآورید.
اما ممکن است بنای مدنظر قرار گرفته شده از فرم مشخصی برخوردار نباشد. در این شرایط باید فرایند دیگری را مورد استفاده قرار دهید. به همین منظور این کار را میتوانید در چهار مرحله دنبال نمایید.
در مرحله اول با استفاده از منطق هندسی، بنا را به اشکال هندسی مختلف تقسیم نمایید.
در مرحله دوم با استفاده از گچ، فضاهای مشخصشده را از یکدیگر تفکیک نمایید.
در سومین مرحله، اقدام به نامگذاری اضلاع قسمتهای مشخصشده نمایید. با این کار فرآیند اندازهگیری با سهولت بیشتری انجام میشود.
در مرحله چهارم پس از تقسیمبندیهای انجامشده، با اشکال هندسی متفاوتی روبرو خواهید شد. به همین منظور ضلعهای موجود را اندازهگیری کرده و طبق فرمولهای که در ادامه به آن اشاره خواهد شد، مساحت را به دست آورید.
- برای محاسبه مساحت قسمتهای مربعی شکل از فرمول زیر استفاده نمایید:
(a×a)
- برای محاسبه مساحت قسمتهای مستطیلی شکل از فرمول زیر استفاده نمایید:
(a×b)
- برای محاسبه مساحت قسمتهای مثلثی شکل از فرمول زیر استفاده نمایید:
(a×b÷2) ارتفاع a و قائده b
- برای محاسبه مساحت قسمتهای ذوزنقهای شکل از فرمول زیر استفاده نمایید:
(b+c×a÷2) ارتفاع a و قائده بزرگ b و قائده کوچک c
در برخی موارد امکان دارد با شکلهایی بهصورت نیمدایره مواجه شوید. برای به دست آوردن مساحت تقریبی این شکلها نیز میتوانید از فرمولهای زیر استفاده نمایید.
- برای محاسبه مساحت این اشکال قسمتهای صاف و یا قطر را محاسبه نمایید و به قوس و کمان موجود توجه نکنید.
- برای به دست آوردن شعاع نیمدایره قطر را تقسیم بر 2 نماید.
- در ادامه با استفاده از فرمول زیر مساحت دایره را محاسبه نمایید:
مساحت دایره= شعاع×شعاع×۱۴÷۲
- توجه داشته باشید شکل نیمدایره است پس نیاز است به جهت نحوه مترکشی و محاسبه زیربنا بر اساس فرمول زیر مساحت بهدستآمده را تقسیم بر ۲ کنید.