رسم نقشههای شاپ و ازبیلت برای اجرای پروژههای ساختمانی بسیار مهم است. این نقشهها در زمینه فرایند اجرای پروژههای ساختمانی میتواند شرایط را بهبود بخشد. با توجه به رسم نقشه شاپ و ازبیلت، میتوان در هرکجای پروژه شرایط را مدیریت کرده و بروز مشکلات احتمالی را کاهش داد.
درباره شاپ و ازبیلت
در اجرای پروژههای ساختمانی و نمای ساختمان، یکی از مراحل مهم تهیه نقشه انجام پروژه قبل از اجرای پروژه میباشد. در این مقاله هدف ما ارائه شرح مختصری در زمینه نقشه شاپ و ازبیلت میباشد، مشتریان محترم میتوانند با مراجعه به وبسایت شرکت توسعه صنعت ساختمان ایما به آدرس اینترنتی Https://www.ima-holding.com ، نسبت به معرفی نوع پروژه درخواستی، شرایط اجرای پروژه خود را ثبت نمایند.
شاپ و ازبیلت، شرح مشخصات و کاربریها
نقشه شاپ
نقشه کارگاهی و یا نقشه شاپ دراوینگ برگرفته از واژه لاتین Shop Drawing میباشد. در پروژههای ساختمانی نقشه شاپ توسط نرمافزارهای مختلف مانند xsteel رسم میشود. بر این اساس برای اجرای همه پروژههای ساختمانی، نقشه شاپ کارگاهی تهیه میشود.
استفاده از برخی نمونههای نقشه شاپ در پروژههای ساختمانی، موارد زیر میباشد:
- نقشه شاپ برق ساختمان
- نقشه شاپ تأسیسات ساختمان
- نقشه شاپ اسکلت فلزی ساختمان
مراحل رسم نقشه شاپ یا نقشه کارگاهی:
در مرحله اول، شرایط رسم نقشه شاپ با توجه به دریافت اطلاعات نقشه ازبیلت فونداسیون و محاسبات معماری آغاز میشود.
در مرحله دوم، با استفاده از نرمافزارهای مخصوص اقدام به رسم نقشه شاپ در شرایط سهبعدی مینمایند.
در مرحله سوم، شرایط با بررسی نقشه شاپ دنبال شده و اشکالات احتمالی برطرف میگردد.
در مرحله چهارم، نوبت به اجرای فرآیندهای زیر میباشد که میتواند صرفهجویی خوبی در زمان ایجاد نماید.
- ایجاد نقشههای شاپ دراوینگ کد دار
- ایجاد نقشههای شاپ دراوینگ تکبرگ پلیت
- ایجاد نقشههای شاپ دراوینگ اتصالات
- ایجاد نقشههای شاپ دراوینگ اسکلت فلزی
- ایجاد نقشههای شاپ دراوینگ سوله
- ایجاد نقشههای شاپ دراوینگ تأسیسات
نقشه ازبیلت
واژه ازبیلت از واژه لاتین as built گرفته شده است. محتوای نقشه ازبیلت که ازجمله نقشههای کاربردی برای انجام پروژههای ساختمانی میباشد، حاوی اطلاعات وضعیت حال حاضر پروژه و وضعیت شرایط سازه است. به همین منظور نقشه ازبیلت با نقشههای دیگر تفاوت اساسی دارد. بهطورکلی توجه به نقشه ازبیلت میتواند شرایط پروژه تأسیساتی، پروژه معماری و پروژه مکانیکی ساختمان را بیان نماید.
توجه نمایید، باید قبل از طراحی نقشه ازبیلت as built نسبت به تعیین فرمت نقشه و داشتن تمام اطلاعات موردنیاز جهت رسم نقشه ازبیلت شرایط را مهیا نمایید.
نقشه as built را در واژگان فارسی ( چون ساخت ) نیز مینامند. نقشه as built بهطورکلی پس از اجرای پروژه مدنظر، طراحی میشود و میتواند گزارش مطلوبی در جهت تعیین میزان متریال استفادهشده و تغییرات اعمالشده در پروژه را بهصورت شفاف اعلام نماید.
با استفاده از نقشه ازبیلت میتوان تعمیرات احتمالی پروژهها را تخمین زد. بر همین اساس امکان دارد پس از اتمام یک پروژه ساختمانی، با توجه به بررسی نقشه as built متوجه شوید که شرایط بر اساس هدف تعیینشده پیشرفت مناسبی را نداشته است. به همین منظور میتوان بر اساس اطلاعات نقشه as built، مسیر خطا را شناسایی و اقدامات رفع مشکل را اجرا نمود.
برخی از دستورالعملهای مشخص در تهیه نقشه ازبیلت
برای رسم نقشه ازبیلت باید پلانها و نماها بهطور دقیق ترسیم شود.
باید نسبت به مشخص نمودن موقعیت پلانها در مقیاس متفاوت و رعایت عدم مغایرت در آنها نیز توجه نمود.
در رسم نقشه ازبیلت، رسم پلان مبلمان نسبت به اختصاص دادن فضاهای مشخصکننده پارکینگ، به جهت تعیین محل استقرار خودروها ازنظر نوع درب و ابعاد مشخص در ورودی پارکینگ مهم است.
دیگر شرایطی که باید در نقشه ازبیلت موردتوجه قرار گیرد، رسم خرپشته میباشد.
تعیین مساحت راهپله، نورگیر، آسانسور و کنسولها نیز در نقشه ازبیلت مهم میباشد.
برای اجرای پروژههای ساختمانی، رسم نقشه شاپ و ازبیلت مهم بوده و میتواند از بروز مشکلات و خطاهای احتمالی جلوگیری نماید.