دسته‌بندی نشده

درباره اصول و ضوابط طراحی مساجد

اصول و ضوابط طراحی مساجد

به جهت احداث مسجد، رعایت به اصول و ضوابط طراحی مساجد بسیار اهمیت ویژه‌ای دارد. توجه داشته باشید که در طراحی مساجد، از نقشه‌ها و طرح‌های غربی و کاخ گونه استفاده نشود. در این مقاله درباره اصول و ضوابط طراحی مساجد مطالب مهمی را برای شما کاربران محترم و بیان نموده‌ایم.

درباره اصول و ضوابط طراحی مساجد

یکی از موارد مهمی که در زمینه رعایت اصول و ضوابط طراحی مساجد باید به آن توجه ویژه‌ای شود، تعیین محل جغرافیایی و زمین مسجد می‌باشد. در این مقاله قصد داریم درباره اصول و ضوابط طراحی مساجد، مطالب سودمندی را به شما کاربران محترم ارائه دهیم. این مقاله به همت کارشناسان شرکت توسعه صنعت ساختمان ایما تهیه شده است.

این شرکت در زمینه پروژه‌های تولید انواع سنگ اسلب و ابزاری، تولید سازه‌ها و مبلمان فلزی، اجرای پروژه‌های ساختمانی، اجرای پروژه‌های تأسیسات مکانیکی ساختمان و اجرای تخصصی انواع نما ساختمان کلاسیک و مدرن در جایگاه دپارتمان طراحی و مهندسی، به جهت ترسیم نقشه‌های شاپ و ازبیلت، ارائه نقشه‌های اجرایی، اجرای پروژه‌های نمای ساختمان و انجام خدمات بازرگانی از ترکیه، فعالیت‌های گسترده‌ای را به مشتریان ارائه می‌دهد.

اصول و ضوابط طراحی مساجد

توصیه‌های کاربردی و بسیار مهم در زمینه اجرای احداث مسجد بر اساس اصول و ضوابط طراحی مساجد

پس از انتخاب موقعیت جغرافیایی و زمین مسجد بر اساس توصیه‌هایی که در ادامه به آن اشاره خواهد شد، می‌توانید شرایط را به طریقه مطلوبی اجرا نمایید.

  • باید توجه داشته باشید که احداث مسجد در منطقه جغرافیایی در محدوده مرکزی تقسیمات سه‌گانه منطقه، ناحیه و محله قرار گرفته باشد.
  • به جهت ارائه شرایط مطلوب و سهولت در دسترسی محل، قرارگیری مسجد بهتر است در معابر اصلی واقع شود.
  • در محیط‌هایی که لازم است بیش از یک مسجد احداث شود، داشتن فاصله 500 متری بین مساجد الزامی است. لازم به ذکر است که این محیط‌ها باید از دو هزارتا 5 هزار نفر جمعیت داشت باشد.
  • نکته مهم در احداث مساجد، رعایت عدم مجاورت کاربری مسجد در شرایط خطرساز و ناسازگار می‌باشد. مثل عدم مجاورت مسجد در مجاورت با ساختمان‌های صنایع خطرناک و پمپ‌بنزین و غیره.
  • نکته مهم دیگر که می‌تواند برای شرایط احداث مساجد بسیار اهمیت داشته باشد، نحوه تعیین مکان‌یابی مساجد به دور از آبگیرها، گسل‌ها، مسیل‌ها، نقاط پست و نقاطی که مستعد رانش زمین می‌باشد.
  • نکته آخری که به جهت احداث مساجد باید به آن توجه نمود، نحوه اجرا احداث و مکان‌یابی مساجد در نقاط خوش آب‌وهوا و مناسب شهری می‌باشد.

احکام فقهی بر اساس اصول و ضوابط طراحی مساجد

به جهت احداث مساجد، رعایت اصول و احکام فقهی که در ادامه به آن اشاره خواهد شد بسیار مهم می‌باشد.

  • در طراحی مساجد، استفاده از نقشه‌ها و طراحی‌هایی که موجبات ترویج فرهنگ غرب و بیگانه را به دنبال خواهد دارد ازنظر شرعی حرام است.
  • در طراحی مساجد، استفاده از سبک‌های تزییناتی و کاخ گونه جایز نمی‌باشد.
  • به‌طورکلی مسجد می‌تواند از صحن برخوردار باشد. بر این اساس در این محیط، کاشت درخت و احداث حوض جایز نیست. اما اگر صحن مسجد جزئی از محیط قانونی مسجد نباشد، مانعی ندارد.
  • برای شبستان مسجد، احداث دیوارهای بلند و مناره‌های بلند با رعایت حدود شرعی مانعی ندارد.
  • قرارگیری سرویس‌های بهداشتی واقع در محیط مسجد، باید در بیرون از مسجد قرار داشته باشد.
  • ساخت سرویس‌های بهداشتی در زیرزمین به جهت جلوگیری از رطوبت و نم و ممانعت از سرایت بیماری، مانعی ندارد.

اصول و ضوابط طراحی مساجد

طبقه‌بندی مساجد

ازنظر اصول و ضوابط طراحی مساجد، آن‌ها به دسته‌های شهری و غیرشهری تقسیم‌بندی می‌شوند. مساجد شهری از کلیه امکانات برخوردار می‌باشند و مردم می‌توانند از مساجد در کاربری‌های دینی استفاده نمایند.

ازنظر اهمیت و موقعیت، مساجد به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

مساجد زیر محله‌ای، مساجد محله‌ای، مساجد ناحیه‌ای، مساجد منطقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.