ارائه نقشههای اجرایی در پروژههای ساختمانی نقش بسیار مهمی دارند. بهواسطه این نقشهها میتوان شرایط پروژه را از قبل پیشبینی نمود. این نقشهها بر اساس اهمیتی که دارند توسط مهندسین خبره مورد تهیه و رسم میشوند. در این مقاله درباره توضیح مختصر اهمیت نقشههای اجرایی مطالب ارزشمندی را برای شما مخاطبین محترم ارائه دادهایم.
درباره ارائه نقشههای اجرایی
قبل از آنکه اجرای یک پروژه ساختمانسازی و یا پروژه نمای ساختمان شروع به فعالیت نمایند، به جهت به تصویر کشیدن نمای کلی پروژه و اهداف پیش رو، مهندسان پروژه اقدام به تهیه و ارائه نقشههای اجرایی Working Drawing مینمایند. یکی از اهداف اصلی از ارائه نقشههای اجرایی، نمایش شرایط حقوقی و رعایت اصول و رویهها در طی مسیر پروژه از نقطه برنامهریزی تا قسمت طراحی و ساخت میباشد.
ترسیم نقشه اجرایی و ارائه نقشه اجرایی در پروژههای ساختمانسازی از اهمیت فوقالعاده برخوردار است. به همین منظور در زمینه ارائه نقشههای اجرایی، شرکت توسعه صنعت ساختمان ایما با در اختیار داشتن مهندسین توانمند و کارآزموده میتواند دقیقترین نقشههای اجرایی را برای انواع پروژههای ساختمانسازی ارائه نماید.
به همین منظور شما مشتریان محترم میتوانید با مراجعه به وبسایت شرکت توسعه صنعت ساختمان ایما به آدرس اینترنتی Https://www.ima-holding.com و با استفاده از راههای تماس معرفیشده شرایط را دنبال نمایید.
ارائه نقشههای اجرایی
ارائه نقشههای اجرایی بهعنوان یک راهنمای کامل میتواند در اجرای دقیق فرآیندهای پروژههای ساختمانی بسیار بااهمیت باشد. تهیه این نقشهها در دوفاز انجام میشود.
در فاز اول نقشههای اولیه معماری به هدف دریافت مجوزهای لازم از شهرداری ترسیم میشود.
در فاز دوم نقشههای ترسیمشده را میتوان همان نقشههای اجرایی تعریف نمود که بهواسطه این نقشها جزئیات و عناصر اجرای پروژه ساختمانی مشخص میشود.
بااینحال میتوان نقشههای ترسیمشده در فاز دوم را همان نقشههای اجرایی معرفی نمود. ترسیم نقشههای اجرایی با همکاری مهندسین معماری، مهندسین عمران و مهندسین برق و تأسیسات با توجه به رعایت مقررات و اصول ساختمانسازی انجام میشود و در ادامه این نقشهها به مجری پروژه و مهندس ناظر ارائه داده میشود.
در پروژههای ساختمانسازی تمامی نقشهها بر اساس استفاده از نرمافزارهای نقشهکشی انجام میشود. مانند نرمافزار اتوکد AutoCAD.
اهمیت ارائه نقشههای اجرایی
اجرای دقیق و بینقص پروژههای ساختمانسازی، رابطه مستقیم با ارائه دقیق نقشههای اجرایی دارد. این نقشهها حاوی اطلاعات کاربردی میباشند که اگر نقص در این اطلاعات وجود داشته باشد، اجرای پروژه را دچار مشکلات مهمی خواهد نمود. مشکلاتی اعم از افزایش هزینهها، اجرای فرآیندها بهصورت غیراصولی، عدم درک صحیح فرآیندها و درنهایت ایجاد تأخیر در زمانبندی و برنامهریزی پروژه.
به همین منظور قبل از شروع فرآیندهای پروژههای ساختمانی، ارائه نقشه اجرایی بهوسیله مهندسین خبره و متخصصین امر، که در ترسیم نقشههای فنی مشارکت دارند بررسی نهایی خواهد شد.
انواع ارائه نقشههای اجرایی
در پروژههای ساختمانی، ارائه نقشههای اجرایی به انواع زیر تقسیمبندی میشوند:
ارائه نقشههای اجرایی، نقشه معماری
نقشه معماری که میتواند نمای کاملی از پروژه ساختمانسازی را نمایش دهد.
ارائه نقشههای اجرایی، نقشه سازه
در این نقشه میتوان از کلیه اطلاعات مشخصشده در زمینه کیفیت سازه، ابعاد پروژه سازه، مقاومت اجزای مختلف در پروژه، مصالح ساختمانی مورداستفاده قرار گرفته شده و موارد دیگر اطلاع پیدا نمود.
ارائه نقشههای اجرایی، نقشه تأسیسات برقی
این نقشه میتواند محل و جزئیات سیمکشی برق، جایگاه پریزها، ایستگاه فرعی، آنتنها و مواردی دیگر را نمایش دهد.
ارائه نقشههای اجرایی، نقشه تأسیسات مکانیکی
در این نقشه میتوان از اطلاعات کافی در رابطه با محل لولهگذاری به جهت تغذیه ساختمان از آب گرم و سرد، نحوه خروج فاضلاب، محل سرویس بهداشتی، کیفیت سیستم تهویه و کیفیت سیستم گرمایشی و سرمایشی و مواردی دیگر را مطلع شد.